Tasoristeys

Puiset tasoristeyskannet LVL (Laminated Veneer Lumber) tuotteesta työstettynä kohdekohtaisesti sekä suoriin- että kaarteellisiin rataosuuksiin. Jokainen kansi suunnitellaan CAD-ohjelmalla 3D kuvana työstökoneelle liikenneviraston määrittelemien ohjeiden mukaisti, kiskon kiinnitys ja pölkkytyyppi huomioiden.

Myös siirtymäkaari-, moottorikelkka- ja vaihdealueet onnistuvat tällä uudella tekniikalla. Jatkosliitoksella pystymme valmistamaan esim. kuormausalueille jopa 30 metriset kannet. Pontit elementtien reunoihin on suunniteltu käytössä oleville laippaurakumeille, jotka valitaan kiskopainon mukaan.

LVL tasoristeys soveltuu hiekka- ja asfalttiteille, joissa liikennemäärät pysyttelevät pääsääntöisesti alle 2000 auton vuorokaudessa. Kustannustehokas tämä tuote on erityisesti pelto-, metsä- ja yksityisteille. Laippaurakumi on pakollinen suomen sääolosuhteissa. Se estää lumen, jään ja hiekan kertymisen kiskon ja elementin väliin. Ristiinliimattu viilurakenne estää kannen turpoamisen kosteissa sääolosuhteissa.

LVL tasoristeyksiä on asennettu Suomen rautatieverkostoon jo lähes 1000 kappaletta vuodesta 2008 alkaen.

Pieksäki Finland, installed and photographed 2018
Masku, Finland crossing slab installed in 2008 and photographed 2018.

Tasoristeyksen vaihto kuvasarjana: